Personenalarmering Curatech

Curatech B.V. is sinds 2003 actief als fabrikant van personenalarmering.

Wij verkopen en installeren deze apparatuur en apparaten bedoeld voor de thuiszorg, wooncomplexen, instellingen en ziekenhuizen.

Maar ook gewoon voor bij u thuis hebben wij gepaste oplossingen. U bent ongerust als iemand bijvoorbeeld een kamer of het huis verlaat, of uit bed stapt of valt.  Er wordt dan automatisch een signaal verstuurd naar een mede huisbewoner of via de telefoonlijn naar familie, buren of bekenden. Vraag naar de mogelijkheden bij ons op de zaak.

Curatech ontwikkelt en produceert haar producten in eigen huis. Zij werken dan ook samen met ervaren productontwikkelaars, zodat ze snel en flexibel kunnen inspelen op wensen uit de markt. Hun jarenlange ervaring in deze branche stelt hun in staat datgene te ontwikkelen dat echt nodig is.

Een aantal gangbare producten zijn onder andere:

 

personenalarmsysteem 1 knop

 

CT’1 PERSONENALARMERING

 

De Curatech CT’1 is een veelzijdig personenalarmeringssysteem voor de intra- en extramurale zorgsector. Het kan in elke woning worden gebruikt. Met een simpele druk op de draadloze alarmknop wordt door de hulpbehoevende een melding gemaakt naar de mantelzorg, zusterpost of meldcentrale. Hiermee wordt direct hulpverlening ingeroepen, en komt een handsfree spreek-/luisterverbinding tot stand. De CT’1 bevordert het langer zelfstandig wonen. Het systeem wordt succesvol toegepast in de thuissituatie, verpleeghuizen en wooncomplexen voor ouderen.
Bij de ontwikkeling van CT’1 hebben we veel nadruk gelegd op gebruiksgemak en bedienbaarheid:

  • Grote geometrisch gevormde toetsen
  • Duidelijke en begrijpelijke pictogrammen

 

Waarom meer knoppen dan absoluut noodzakelijk?

Een groot deel van de gebruikers kan de service- en welzijnsalarmering niet bedienen. Of deze functies zijn ongewenst. In dergelijke gevallen is het aan te bevelen om toetsen die niet nodig zijn af te dekken of te kiezen voor de 1 knops uitvoering. Het resultaat van deze eenvoudige maatregelen is een “één-toets-apparaat”, hierdoor zijn bedienfouten van meet af aan uitgesloten.

 

CT-DOS PLUS

De CT-DOS PLUS is een draadloos plug en play alarmeringssysteem waarmee een huisgenoot of de buren gewaarschuwd kunnen worden. De hulpverlener kan automatisch gealarmeerd worden bij het verlaten van het bed d.m.v. een bewegingsmelder, oproeptrekker of een valdetectie.

Er kan ook met een pols-/ halszender of een oproeptrekker gewerkt worden. De CT-DOS PLUS (Draadloos Oproep Systeem) is een universele draadloze alarmontvanger voorzien van een akoustische signalering en een reset toets.

De ontvanger kan in combinatie met een draadloze alarmgever stand-alone functioneren en geeft
een intermitterende alarmeringstoon zodra een alarmgever geactiveerd wordt.
De alarmeringstoon blijft actief totdat de reset toets gedrukt wordt.

De CT-DOS PLUS is een bijzonder geschikte toepassing om het langer zelfstandig wonen te bevorderen.

 

 

bewegingsmelder staand

BEWEGINGSMELDER

Bewegingsmelder (Valpreventie – Dwaaldetectie).

Als de bewoner het bed verlaat, wordt dit gedetecteerd en wordt er meteen een alarm verstuurd. Valincidenten komen veelvuldig voor in woonzorgcentra, verpleegtehuizen en verzorgingstehuizen, dankzij de bewegingsmelder van Curatech kan er snel door de verpleegkundige gereageerd worden als de bewoner het bed dreigt te verlaten, hierdoor voorkomen we valincidenten.
Het fixeren van ouderen behoort door het gebruik van een bewegingsmelder van Curatech tot de verleden tijd. Door het plaatsen van de bewegingsmelder bij de deur kunnen we voorkomen dat de bewoner gaat dwalen, zodra de bewoner langs de bewegingsmelder loopt zal er meteen een alarm verstuurd worden.
De (draadloze) bewegingsmelder is leverbaar voor Ct’1, Ct-Dos van Curatech of Estafette Pas euro AM/FM. Tevens is de bewegingsmelder voorzien van een potentiaalvrij contact, zodat zenders van derden kunnen worden aangesloten. De bewegingsmelder is eenvoudig aan te leren d.m.v. een aan de achterzijde bereikbare aanmeldtoets.
De draadloze bewegingsmelder kan eenvoudig naast het bed gezet worden. Een andere mogelijkheid is wandmontage.
De batterij (CR123A) is eenvoudig zelf te vervangen en heeft zeer lange levensduur.
De bewegingsmelder is leverbaar in een bedrade- en draadloze uitvoering.
De bedrade uitvoering kan gevoed (12 tot 24 V) worden door het intramuraal systeem (optioneel).

Meer info vind u op de site van Curatech BV, of gewoon bij ons op zaak!

Hieronder kunt meer info downloaden en de folders bekijken:

 

DOS Plus

Folder bewegingsmelder

Folder CT’1

Folder CT-DOS

Folder Tafelalarm

Folder Valalarm