Personenalarmering Curatech

Curatech B.V. is sinds 2003 actief als fabrikant van personenalarmering.

Wij verkopen en installeren deze apparatuur en apparaten bedoeld voor de thuiszorg, wooncomplexen, instellingen en ziekenhuizen.

Maar ook gewoon voor bij u thuis hebben wij gepaste oplossingen. U bent ongerust als iemand bijvoorbeeld een kamer of het huis verlaat, of uit bed stapt of valt.  Er wordt dan automatisch een signaal verstuurd naar een mede huisbewoner of via de telefoonlijn naar familie, buren of bekenden. Vraag naar de mogelijkheden bij ons op de zaak.

Curatech ontwikkelt en produceert haar producten in eigen huis. Zij werken dan ook samen met ervaren productontwikkelaars, zodat ze snel en flexibel kunnen inspelen op wensen uit de markt. Hun jarenlange ervaring in deze branche stelt hun in staat datgene te ontwikkelen dat echt nodig is.

Een aantal gangbare producten zijn onder andere:

ct 2

 

CT2-PERSONENALARMERING

Met de CT2 beschikt u over de nieuwste technieken om risico’s te beperken zodat ouderen en langdurig zieken op deze manier zo lang mogelijk onafhankelijk thuis kunnen wonen.

Het is een veelzijdig alarmtoestel dat in combinatie met diverse randapparaten de (draadloze) alarmmeldingen van de cliënt verwerkt via gsm, internet (wifi) of een analoge aansluiting. U bent hiermee op de toekomst voorbereid. Het systeem wordt succesvol toegepast in de thuissituatie, verpleeghuizen en wooncomplexen voor ouderen. Het toestel is heel gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig met de programmeersoftware via usb geprogrammeerd en geüpdate worden.

Met een simpele druk op de alarmknop wordt door de cliënt een melding gemaakt naar de meldkamer, zorgverlener, familielid of mantelzorger en kan direct de hulpverlening gealarmeerd worden. De CT2 kan naar een meldbank alarmeren of rechtstreeks naar een hulpverlener via een app op een smartphone.

De CT2 heeft verder de mogelijkheid om een activiteitscontrole in te schakelen. Het toestel bewaakt hiermee het welzijn van de gebruiker: periodiek moet door de cliënt op de gele toets gedrukt worden. Bij afwezigheid kan met de groene toets de welzijnscontrole tijdelijk uitgeschakeld worden. De CT2 bewaakt voortdurend de aangemelde sensoren op functionaliteit. Bij een defecte sensor of handzender stuurt de CT2 automatisch een technische melding naar de alarmcentrale of mantelzorger.

Optioneel kan de CT2 worden uitgerust met gsm functionaliteit zodat het toestel stand alone kan werken zonder telefoonlijn of als backup bij VOIP tijdens een telefoonlijnstoring.

Eigenschappen

 • Uitgerust met een gevoelige etsi en300 220-3 klasse 1 ontvanger
 • Geïntegreerde GSM functionaliteit*
 • Wifi connectiviteit*
 • Bluetooth audio en data connectiviteit*
 • Alarmcentrale protocollen geoptimaliseerd voor voip
 • Eenvoudig 32 sensoren of handzenders aan te melden
 • Automatische bewaking van de aangemelde zenders
 • Automatische protocolherkenning
 • Handsfree spreek/luister verbinding tussen gebruiker en alarmcentrale/mantelzorger
 • Automatische periodieke testmelding (controlemelding)
 • Activiteitscontrole met af-/aanwezig knop
 • Permanente telefoonlijnbewaking
 • Bewaking netspanning
 • Aansluiting voor twee extra alarm ingangen en een uitgang voor domotica koppeling
 • Afmeting (l x b x h):180x180x37mm
 • Programmering van opties en firmware update via usb
 • Alarmering naar app.

 

 

 

bewegingsmelder staand

BEWEGINGSMELDER

Bewegingsmelder (Valpreventie - Dwaaldetectie).

Als de bewoner het bed verlaat, wordt dit gedetecteerd en wordt er meteen een alarm verstuurd. Valincidenten komen veelvuldig voor in woonzorgcentra, verpleegtehuizen en verzorgingstehuizen, dankzij de bewegingsmelder van Curatech kan er snel door de verpleegkundige gereageerd worden als de bewoner het bed dreigt te verlaten, hierdoor voorkomen we valincidenten.
Het fixeren van ouderen behoort door het gebruik van een bewegingsmelder van Curatech tot de verleden tijd. Door het plaatsen van de bewegingsmelder bij de deur kunnen we voorkomen dat de bewoner gaat dwalen, zodra de bewoner langs de bewegingsmelder loopt zal er meteen een alarm verstuurd worden.
De (draadloze) bewegingsmelder is leverbaar voor Ct'1, Ct-Dos van Curatech of Estafette Pas euro AM/FM. Tevens is de bewegingsmelder voorzien van een potentiaalvrij contact, zodat zenders van derden kunnen worden aangesloten. De bewegingsmelder is eenvoudig aan te leren d.m.v. een aan de achterzijde bereikbare aanmeldtoets.
De draadloze bewegingsmelder kan eenvoudig naast het bed gezet worden. Een andere mogelijkheid is wandmontage.
De batterij (CR123A) is eenvoudig zelf te vervangen en heeft zeer lange levensduur.
De bewegingsmelder is leverbaar in een bedrade- en draadloze uitvoering.
De bedrade uitvoering kan gevoed (12 tot 24 V) worden door het intramuraal systeem (optioneel).

Meer info vind u op de site van Curatech BV, of gewoon bij ons op zaak!

Hieronder kunt meer info downloaden en de folders bekijken: