Jung Domotica

Jung Domotica

Voor woonhuizen hebben wij  diverse domotica oplossingen binnen ons pakket.  Bijvoorbeeld de Jung funkmanagment systemen. Deze werken geheel draadloos en hebben voor nagenoeg alle toepassingen een oplossing. Zowel schakelen, als dimmen, jaloezie en rolluik, besturing van poorten enz.

Radiografische besturingssystemen:

Dit systeem kenmerkt zich door een hoge flexibiliteit, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.

Het is ideaal voor zowel oud- als nieuwbouw, waar functionaliteit en comfort op een aantal plaatsen gewenst is. Door z'n modulaire opbouw is dit systeem ook in stappen in te voeren.

De zenders van het Funkmanagement werken onafhankelijk van het lichtnet, waardoor bij uitbreiding van de installatie geen extra leidingen hoeven te worden aangelegd. Hierdoor is de overlast gering en de montage eenvoudig.

knx-room-controller-oled

De verlichting kan zonder problemen omhoog of omlaag gedimd worden zodat uw huis perfect is uitgelicht. Zelfs uw jaloezieën en rolluiken kunnen zonder problemen op diverse manieren worden aangestuurd. Wanneer u de instelling van de zenders en ontvangers wilt veranderen gaat dit zonder moeilijke programmeringen.[/text_output][text_output]Het JUNG Funkmanagement systeem werkt op een frequentie van 433Mhz, binnen de limieten van de ISM band, (industrie, wetenschap en medische applicaties). De radiogolven verspreiden zich praktisch onbelemmerd door het hele gebouw.

Het Funksignaal wordt via de antenne naar de ontvanger gezonden. Het apparaat haalt uit het signaal de benodigde informatie. De ingebouwde micro-prossesor bekijkt het binnengekomen bericht en zet dit om in een actie.

Dit systeem garandeert de hoogste zekerheid en een foutloze signaaloverdracht. Door de unieke zendcode geen invloed van andere gelijksoortige systemen.

Het JUNG Funkmanagement is verdeeld in vier verschillende groepenen: de zenders (mobiel en vast), de ontvangers, de repeaters, en de Funkmanagement Homecontroller.

De mobiele handzender kan bediend worden vanaf elke willekeurige plek in het gebouw wat voor een groot gebruiksgemak zorgt.

Naast de mogelijkheid elke ontvanger een eigen adres toe te wijzen, bestaat de mogelijkheid om alle ontvangers in een keer aan of uit te schakelen.

Daarnaast kunt u verschillende lichtscènes ( groepen lampen die gezamenlijk aan/ uit gaan of gedimd worden) programmeren, maar ook bij het verlaten van de woning alles uit en de jaloezieën of rolluiken neerlaten.

De universeel- of de standaardtastdimmer worden uitgerust met een bedieningselement waarin een ontvanger is opgenomen. De Funk-ontvangers zijn uitgevoerd in de series Edelstaal, LS 990, CD Plus en CD 500. Deze worden bediend door de zenders of manueel direct via de afdekking. Deze dimmers en de schakelunit kunnen ook worden bediend door een extra pulsdrukker.

 

jung-smart-radio